FTZ : Aplicirajte na fond ‘Volim Tuzlu’

Fondacija tuzlanske zajednice od 2003. godine kroz fond ‘Volim Tuzlu’ daje podršku organizacijama civilnog društva i neformalnim grupama građana za provedbu malih inicijativa usmjerenih na unapređenje uslova življenja na prostoru Grada Tuzla. I ove godine otvoren je poziv za podršku realizaciji malih projekata u vrijednosti od 500 KM do 2.000 KM. Projekte mogu prijaviti nezavisne organizacije i udruženja sa područja Grada Tuzla, nezavisne samoupravne institucije sa područja Grada Tuzla (biblioteke, obdaništa, umjetničke škole, itd) i neformalne grupe građana sa područja Grada Tuzla. Informacije o uslovima i načinu apliciranja možete pronaći na web stranici Fondacije tuzlanske zajednice: http://www.fondacijatz.org/page/39/1096. Podrškom kroz fond „Volim Tuzlu“ Fondacija tuzlanske zajednice potiče zajedništvo, razvoj demokratskog društva, volonterizam i aktivizam, rješavanje problema građana, a posebno problema marginaliziranih skupina.

Iz prvog javnog poziva za podršku iz fonda ‘Volim Tuzlu’ u 2019. godini podržana su 4 projekta. Udruženja za pomoć žrtvama seksualnog nasilja u ratu “Naš Glas” dobilo je podršku za okupaciono-radne aktivnosti za svoje članice kroz organizaciju susreta kreativnog pletenja i heklanja. Radionice imaju za cilj vraćanje samopouzdanja potrebnog za ostvarivanje zdravih i optimističnih pogleda na život. Kao odgovor na sve „brži“ i otuđeniji život, Raft-eko klub „Accent“ podržan je u organizaciji serije predavanja i radionica o stanju životnog okoliša stanovnika grada Tuzle za 250 studenata i srednjoškolaca. Kao vrhunac aktivnosti “Accent” je organizirao memorijalnu regatu “Angelina Hodžić” na rijeci Krivaji što je bila prilika za sport, opuštanje i druženje u prirodi. Udruženje građana Sportski klub “Delfin” uz podršku iz fonda “Volim Tuzlu” renoviralo je sportsko igralište “Kavez”, kultno mjesto za tuzlanski sport s kojeg je karijeru započeo čitav niz košarkaša. Popravljeni su koševi i ograda, a teren je ponovo iscrtan, čime je “Kavezu” vraćen stari sjaj. Tuzlanski otvoreni centar podržan je u borbi za prava LGBTI zajednice u Tuzli. Organizirana je projekcija filma i razgovaraonica o pravima, problemima i iskustvima u borbi za prava LGBTI zajednice povodom IDAHOT-a, međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije koji se obilježava 17. maja. Poziv za podršku realizaciji projekata otvoren je do 9. oktobra. 2019. godine.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici Fondacije tuzlanske zajednice. Ukoliko vam je potrebna pomoć pri ispunjavanju online aplikacije http://www.fondacijatz.org/page/7542 možete se obratiti direktno u kancelariju Fondacije tuzlanske zajednice na adresi Pozorišna 13 Tuzla ili na broj telefona 035 362-830.

I vaše ideje mogu postati stvarnost. Prijavite se za podršku!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*