(Video) Javni poziv organizacijama civilnog društva za predaju prijedloga projekata u sklopu ReLOaD programa

Grad Tuzla je u partnerstvu sa razvojnim programom UN-a raspisao javni poziv organizacijama civilnog društva, odnosno nevladinim organizacijama, za predaju prijedloga projekata u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD .

Projekti koji su obuhvaćeni Javnim pozivom  odnose se na sedam prioritetnih oblasti, koje su usklađene sa Strategijom razvoja Grada Tuzla do 2026.godine. Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti od 10.000 do 70.000 KM. Trajanje svakog projekta može biti od pet do sedam mjeseci, i trebaju se realizovati u periodu decembar 2019. – juni 2020. godine.

Javni poziv biće otvoren šest sedmica što je produženje u odnosu na predhodne pozive, kako bi se aplikanti što kvalitetnije pripremili. Takođe, u Gradskoj upravi će u ponedjeljak u 11 sati za sve zainteresovane nevladine organizacije biti upriličen Dan otvorenih vrata.

Sve zainteresovane organizacije civilnog društva detaljne informacije o uslovima za apliciranje i kriterijima za finansiranje projekata, uz paket prijavne dokumentacije, mogu naći i na web stranicama www.ba.undp.org i www.grad.tuzla.ba.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.