Francuskoj treće mjesto na Svjetskom prvenstvu: BiH također može biti ponosna

Pobjedom nad Australijom košarkaška reprezentacija Francuske osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se igra u Kini, javlja Anadolu Agency (AA).

Francuska i Australija su u dvorani Wukesong odigrale dosta tvrd meč u borbi za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, što potvrđuje i konačni rezultat 67:59 u korist Francuza.

Australci su bolje otvorili meč i u prvoj četvrtini poveli rezultatom 16:11, a prvo poluvrijeme su završili s prednošću od 30:21.

I na kraju treće četvrtine Australci su imali prednost 46:42, ali u posljednjih deset minuta Francuzi su zaigrali dosta odlučnije i došli do uvjerljive pobjede 67:59.

Najbolji pojedinac meča bio je Francuz Nano De Colo sa 19 poena, a u redovima poražene Australije se izdvojio Joe Ingles sa 17 poena.

Ovaj susret sudio je bh. sudija Ademir Zurapović.

„Naš najbolji sudija sudio je ukupno osam utakmica na ovom prvenstvu, a za svoje arbitriranje tokom takmičenja koje je bilo odlično, dobio je povjerenje FIBA-e da sudi utakmicu za treće mjesto u kojoj su se sastali Francuska i Australija. Čestitke za Zurapovića, koji je na najbolji način predstavio sebe, ali i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine“, navodi se na Facebook stranici Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

(Radio Sarajevo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*