‘Plamen života’: Puštanje u zrak lampiona želja u Tuzli

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona „PIPOL“ nizom prigodnih aktivnosti nastavlja obilježavati kampanju „Zlatni septembar/Gold september“ koja ima za cilj podizanje svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu, koja se tokom mjeseca septembra obilježava na globalnoj razini. Kampanja „Zlatni septembar/Gold september“ realizuje se u sklopu projekta „Svjetlo nakon mRAKa“ čiji je generalni pokrovitelj Grad Tuzla.

U znak podrške mališanima oboljelim od raka koji se nalaze na bolničkom liječenju, divljenja prema djeci i mladima koji su pobijedili rak i u znak sjećanja na sve prerano preminule mališane, na Trgu Slobode u Tuzli, 20.9.2019.godine od 12.30 sati oblikovati će se „živa ljudska zlatna vrpca“ koja predstavlja međunarodno priznati simbol borbe protiv raka u dječijem dobu.

Odmah nakon toga, sa istim ciljem na Trgu Slobode u Tuzli upriličiti će se i puštanje u zrak šarenih lampiona (lampioni želja), koji će simbolično predstvaljati „Plamen života“ mališana koji se trenutno bore za ozdravljenje, djece i mladih koji su pobijedili rak, te plamen života malih i velikih boraca koji su izgubili bitku sa rakom, čiji su životi ugašeni prebzo, kao svijeće na vjetru.

Navedene aktivnosti realizovati će se kao završna aktivnost u sklopu organizovane edukativno-pokazne vježbe, koju povodom Svjetskog dana prve pomoći, organizuje Crveni križ Grada Tuzla u saradnji sa Gradskim štabom civilne zaštite Grada Tuzla, predstavnicima Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla, Doma zdravlja Tuzla, KU civilne zaštite TK, MUP-a TK.

Podršku u realizaciji navedenih aktivnosti, članovima i prijateljima Udruženja „PIPOL“  pružiti će Udruženje građanki „Ženo, majko, sestro“ iz Kalesije, koje i pored svoje lične borbe sa karcinomom, podršku djeci i mladima oboljeloj od raka stavljuju iznad svega, uz poruku da njihova srca kucaju za njih, jer zajedno smo snažniji.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*