Europa League u mini fudbalu: Tuzlanski “Tom Cat” treći u konkurenciji 40 ekipa

Ekipa Tom Cat iz Tuzle, u Italiji je osvojila treće mjesto u okviru Europa League u mini fudbalu.

Podsjetimo, nakon što su na državnom prvenstvu u mini fudbalu ove godine osvojili 3. mjesto u Vitezu, ekipa Tom Cat iz Tuzle izborila je učešće u evropskim takmičenjima, tačnije plasman u Europa League.

Turnir je trajao od 12. do 15. septembra, a učestvovalo je 40 ekipa iz čitave Evrope, raspoređenih u osam grupa po pet ekipa. Naši predstavnici osvojili su prvo mjesto u grupi sa tri pobjede i jednim remijem, a i u nastavku takmičenja imali su zapažene rezultate.

– U osmini finala i četvrtfinalu smo bili bolji od predstavnika iz Mađarske, dok smo zaustavljeni tek u polufinalu, i to od rumunskog šampiona, gdje smo nakon 2:2 pristupili izvođenju penala, te, nažalost, sreća nije bila na našoj strani. U utakmici za treće mjesto savladi smo izraelskog šampiona „On gala“. Kada uzmemo u obzir da većina zemalja koje su nastupile na Europa League ima svoju i ligu i kup u mini nogometu, te im je taj sport u velikom usponu, onda je ovaj uspjeh još draži – kažu iz Tom Cata i dodaju da je za najboljeg strijelca Europa League za 2019. godinu proglašen njihov kapiten Semir Mujkanović koji je postigao devet golova.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*