Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu o kriminalu u slučaju smrti Dženana Memića

Muriz Memić, otac Dženana Memića koji je smrtno stradao u februaru 2016. godine, kazao je za portal Klix.ba da je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo istragu o kriminalu u okviru slučaja smrti njegovog sina.Informaciju je potvrdilo i Tužilaštvo Bih koje je naknadno, saopćenjem, obavijestilo javnost da je glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa svojim saradnicima i tužiteljima iz tužiteljskog tima koji radi na predmetu Memić, sastala se sa Murizom i Arijanom Memić, kao i pravnim zastupnikom obitelji Ifetom Feragetom.

Na sastanku su članovi porodice informisani da je Tužiteljstvo BiH pokrenulo istragu protiv određenih osoba, zbog kaznenog djela organiziranog kriminala, te da se rad na ovom predmetu nastavlja.

Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegoviune Gordana Tadić nas je obavijestila da je pokrenuta istraga protiv određenih lica za organizirani kriminal u slučaju Dženan Memić”, rekao je Muriz Memić koji je kazao kako ne može iznositi detalje istrage.

“Predmet je formiran po mojoj krivičnoj prijavi. Uglavnom, istraga se vodi protiv više osoba i zahvaljujem se Gordani Tadić jer je pokazala da je hrabra i hvala njenom timu tužilaca. Ja ne mogu biti pobjednik, ali ima nade da ovdje postoji pravna država. Tri i pol godine govorim da je dijete ubijeno. Kantonalno tužilaštvo podiglo je lažnu optužnicu pa sad nek to istraži državno tužilaštvo. Samo nek bude po zakonu”, zaključio je Memić u razgovoru za Klix.ba.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*