Potvrđena optužnica protiv Bugojanca zbog pokušaja ubistva u Tomislavgradu

Kantonalni sud u Livnu potvrdio je optužnicu protiv Saldina Ivkovića (1989) iz Bugojna koji se tereti za pokušaj ubistva 25-godišnjeg P.S. u Tomislavgradu 2. maja ove godine.Optuženom se stavlja na teret da je u alkoholiziranom stanju 02. maj ove godine oko 04:00 sata u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ulici Kralja Zvonimira u Tomislavgradu, oštećenog P.S. pokušao usmrtiti tako što je nakon prethodno verbalnog sukoba, došao do oštećenog koji je stajao za šankom, te se s istim fizički sukobio, nakon čega je iza pojasa izvukao nož dužine 23,5 cm i dužine sječiva 12,5 cm, te oštećenog P.S. dva puta posjekao po vratu.

Povrijeđeni je nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Tomislavgrad, vozilom hitne pomoći prebačen u Kantonalnu bolnicu u Livnu na daljnje liječenje, a osumnjičeni, koji je pobjegao s lica mjesta je ubrzo pronađen i uhapšen. U pritvoru je prove mjesec dana, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Livnu.

Za ovo krivično djelo predviđena je kazna zatvora od najmanje pet godina.

Ivković je već šest puta osuđivan u Općinskom sudu Bugojno na zatvorske i uvjetne kazne zbog krivičnih djela oštećenje tuđe stvari, teška krađa i krađa.

(RTV7/Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*