Kombinovani tim Sarajeva teškom mukom izbacio Ljubuški u prvom kolu Kupa BiH

Nogometaši Sarajeva plasirali su se teže od očekivanog u drugo kolo Kupa BiH nakon što su u gostima nakon velikog preokreta savladali trećeligašku ekipu Ljubuški rezultatom 4:2. Hladan tuš za sve navijače Sarajeva dogodio se već u 11. minuti kada je Buhač uz pomoć Šabanovića doveo domaće u vodstvo. Bordo tim je potom preuzeo inicijativu i nakon što Guzina nije iskoristio situaciju jedan na jedan, dvije minute kasnije Salčin donosi izjednačenje.

Međutim, problemi za izabranike Husrefa Musemića tu nisu prestajali budući da je vrlo brzo Brkić postigao golčinu iz voleja za novo vodstvo Ljubuškog.

Do odlaska na odmor Ljubuški je propustio još jednu veliku šansu pa navijači Sarajeva sigurno nisu mogli biti zadovoljni s prvim poluvremenom ipak kombinovanog sastava svojih ljubimaca.

U nastavku je Bordo tim krenuo žestoko. Prvo je Handžić nakon centaršuta Hodžića pogodio prečku, a u 64. minuti Dupovac je poravnao na 2:2.

Do velikog preokreta Sarajevo stiže u 79. minuti kada je pogodio Hodžić, a konačnih 2:4 u samom finišu meča postavio je Šišić.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*