(Video) U Tuzli obilježena 28. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava milicije MUP-a RBiH

Prigodnim programom danas je obilježena 28. godišnjica mobilizacije rezervnog sastava milicije MUP-a RBiH. Odluku o mobilizaciji jednoglasno je donijelo tadašnje predsjedništvo RBiH. Podsjećamo, zbog rata u susjednoj Hrvatskoj, ali i Sloveniji, aktivni sastav policije nije mogao blagovremeno reagovati na sve češće ugrožavanje sigurnosti građana, zbog čega je mobilizacija rezervnog sastava policije predstavljala veoma značajan potez za očuvanje bezbjednosti u stanju neposredne ratne opasnosti u zemlji. Njihov značaj ogledao se i kasnije u pružanju aktivne podrške tadašnjoj Armiji RBiH.

Udruženje pripadnika policije 1991. – 1995. ˝4. april˝ Tuzla obilježavanjem današnjeg datuma još jednom je ukazalo na značaj ovog historijskog događaja u odbrani BiH.

Tim povodom održan je i okrugli sto o temi ˝Uloga i značaj mobilizacije rezervnog sastava policije 19.09.1991. u odbrani RBiH˝. Prethodno su članovi udruženja, i brojne delegacije, položili cvijeće i odali počast poginulim policajcima u proteklom ratu. Opširnije u video prilogu…

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*