Kako transformisati tijelo za godinu dana: Ne dozvolite da vas pobijedi lijenost

Kada krente s vježbanjem, obično vas najviše zanima koliko treba proći da vidite prve rezultate ili koliko ćete morati naporno raditi da stignete do cilja. Prave odgovore možda ima You Tube zvijezda Joe Weller koji je za godinu dana postigao nevjerovatnu transformaciju tijela.

Weller kaže kako je često iznova pokušavao raditi na sebi, ali se uvijek vraćao lošim navikama. Kada je konačno čvrsto odlučio posvetiti se svom izgledu, za godinu dana uspio je isklesati tijelo i oblikovati mišiće.

Kompletan proces snimio je kroz 11-minutni video koji ima više od dva milion pregleda na You Tube.

Kako kaže u videu, kao dječak uvijek je bio bucmast, a već kao 12-godišnjak izbačen je iz nogometnog tima zbog gojaznosti.

Weller je uspio skinuti višak kilograma, ali onda je previše smršao. Potom se ponovo ugojio, a onda je postalo sve teže smršati. Stoga YouTuber kaže kako mu nije prvi pot da je radio potpunu transformaciju tijela, ali razlika je što je ovaj put to odradio pametnije.

Najvažnije stvari, ističe Weller, kojima moramo biti posvećeni prilikom ovakvih transformacija tijela jesu zdrava ishrana, kardio rutina, bilo to trčanje ili nešto zabavnije, te solidan režim u teretani.

On također ističe kako je važno poznavati kalorijski deficit, odnosno brojati kalorije.

“Morate znati koliko je kalorija vašem tijelu potrebno da biste mogli trčati, a koliko ih možete sagorjeti trčanjem. Ukoliko trebate, recimo, unositi 2.000 kalorija dnevno, unos 1.500 kalorija vam neće biti od koristi. Vaše tijelo će zapravo zadržati masnoću samo da bi djelovalo u tom trenutku”, kaže Weller te preporučuje korištenje mobilnih aplikacija u ove svrhe.

On savjetuje ljudima da ne osuđuju nikakve planove i rutine dok im ne pokušaju biti dosljedni barem 12 sedmica uzastopno.

Ono što je još važnije, naglašava Weller, jeste da ne dozvolite da vas lijenosti često pobjeđuje.

“Ponekad nećete moći posjećivati teretanu nekoliko dana ili nećete moći pravilno jesti. To je normalno. Ali nemojte da ti propušteni treninzi u teretani predstavljaju početak silazne putanje. Budite marljivi i vratite se na pravi put. Uživajte u životu, ali ostanite pod kontrolom”, poručio je Weller.

Poznati YouTuber priznaje kako je krenuo vježbati da bi mogao impresionirati djevojke, ali sada ističe kako mu je glavni cilj da bude i ostane najbolja verzija sebe.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*