Košarkaši Slobode savladali Vardu, 35 poena Hasandića

Košarkaši Slobode, ostvarili su četvrtu prvenstvenu pobjedu u Ligi 12 BiH. Oni su večeras u okviru 7.kola, u Mejdanu savladalu Vardu iz Višegrada sa 93:84.

Tuzlanski košarkaši su loše otvorili utakmicu. Igrali su nervozno, pa je prvih nekoliko minuta pripalo gostima iz Višegrada. Nakon 6:2 za Vardu, trener Slobode Damir Mulaomerović pravi time out, što je pozitivno uticalo na igru njegovih igrača. Posebno se to odnosilo na večeras odličnog Hasandića, koji postiže sedam vezanih poena, za vodstvo Slobode 11:6. Proradio je i Tuljković, pa se prednost domaćih polako povećavala. Najveću prednost na utakmici, bilježimo upravo u pred kraj prve četvrtine, kada je bilo 28:12.

U nastavku gosti igraju angažovanije od domaćina koji ne iskorištavaju nekoliko vezanih napada, pa se stečena prednost počela topiti. Novi problem za Mulaomerovića desio se sredinom drugog perioda, kada je parket zbog povrede napustio Grošić. Sudeći prema reakcijama, nadamo se da ipak nije riječ o težoj povredi noge. Na poluvremenu semafor je pokazivao plus šest za Slobodu 46:40.

Može se reći da je treći period bio presudan, kada su crveno-crni lagano povećavali prednost, a trojkom Džambića sa zvukom sirene ona je iznosila 13 poena, odnosno 78:65. Izjednačenu igru obje ekipe gledali smo većim dijelom posljenje četvrtine, izuzev serije Varde pred kraj utakmice od 10:0, čime su samo uspjeli ublažiti poraz 93:84.

Sjajni Hasandić predvodio je Tuzlake sa čak 35 poena, od čega je šest trojki. Dvocifreni su još bili Tuljković 21, Sarajlić i Džambić 12, te Petrić sa 10 poena. Kod Varde Janković je postigao 19, a po 13 poena upisali su Radić i Sekulić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*