Tuka uoči Svjetskog prvenstva u atletici: Cilj je ulazak u finale, spreman sam i stabilan

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o očekivanjima pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi koje počinje u petak, a on je istakao da se osjeća spremno i da se nada pozitivnom rezultatu.Tuka je na početku rekao da se osjeća zdravo, što je za sportistu najvažnije, a otkrio je da je glavni cilj ulazak u finale na 800 metara.

“Ja se nadam da ću imati sve tri trke, što je ujedno najteži zadatak. U dosadašnjem toku sezone sam pokazao da sam spreman za brze trke, istrčao sam i najbolje vrijeme Evrope. Osjećam se dobro, zdrav sam, što je na kraju krajeva najvažnije. Sigurno je da će prva trka biti najteža, idemo korak po korak jer je to ipak Svjetsko prvenstvo, mjesto gdje se okupljaju najbolji atletičari svijeta i morat ću biti dobro oprezan”, rekao je Tuka.

Bh. atletičar je istakao da je psihički spreman te da mu to daje sigurnost i samopouzdanje.

“Najvažnije je da sam psihički spreman i stabilan, što mi daje sigurnost u sebe. Primarni cilj je doći do finala, a onda je među osam najboljih i najbržih sve moguće. Zaista sam spreman i nadam se najboljem”, kazao je Tuka koji je istakao da ne bi imao ništa protiv da ponovi uspjeh iz Pekinga kada je osvojio broznanu medalju.

Tuka je također rekao da ga raduje činjenica što njegov trener smatra da je on trenutno na sto posto svojih mogućnosti.

“Trener je rekao da sam trenutno na sto posto svojih mogućnosti, što me raduje, a iskreno vjerujem i osjećam da mogu napraviti veliki rezultat. Uživam u svakom treningu, radujem se svakom danu u kojem ću trčati i smatram da je bitno biti zadovoljan i sretan onim što radiš”, rekao je Tuka koji je dodao da se neće iznenaditi ukoliko ga doping kontrola bude provjeravala uoči jednog od nastupa.

Na kraju konferencije za medije koja je održana u hotelu Malak na Ilidži najbolji bh. atletičar čestitao je Edinu Puhalu (Iron Puki) na odbrani titule prvaka Evrope.

Također, neposredno prije početka konferencije za medije najbolji bh. atletičar produžio je saradnju s BH Telecomom iz kojeg su istakli da su ponosni na sve što je Tuka u proteklom periodu ostvario te da vjeruju da će u narednom periodu ostvariti još bolje rezultate. Ispred BH Telecoma medijima se obratio izvršni direktor Elvedin Kanafija koji je naglasio da će novi ugovor biti potpisan na godinu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*