Osim pred gostovanje Tuzla Cityju: Bio bih zadovoljan remijem, igramo protiv odlične ekipe

Trener Željezničara Amar Osim najavio je derbi susret 11. kola Premijer lige BiH koji će na Tušnju odigrati Tuzla City i trenutno prvoplasirana ekipa na tabeli – FK Željezničar.Osim je rekao da će ovo sigurno biti težak meč za njegov tim, a istakao je da bi bio zadovoljan s osvojenim jednim bodom.

“Bio bih zadovoljan remijem jer bi nakon 11. kola ostali prvi na tabeli, jedino ako Sarajevo pobijedi sa 10 razlike. Igramo protiv ekipe koja je druga na tabeli i koja je imala težak raspored, ali su svejedno skupili 20 bodova. Smatramo ih konkurentima, trenutno je tako i ja mislim da su oni zasluženo na ovom mjestu. Faktor publike može biti otežavajući i olakšavajući. Oni nemaju pritisak s te strane jer što imaš više publike, onda ti je i pritisak veći. Oni imaju kvalitet, mogu postići golove na razne načine, a mislim da su kompletni od golmana do napadača”, rekao je Osim koji je posebno izdvojio Crnkića za kojeg je rekao da je opasan “kao plin”.

Nakon toga, odgovorio je na pitanje o Semiru Štiliću.

“Računamo na Semira Štilića, a vidjet ćemo koliko ćemo ga koristiti. Ako nam bude trebao minut i po, toliko će igrati, ali ne vjerujem u takav rasplet”, kazao je Osim.

Medijima se obratio i Mehmed Alispahić.

“Mislim da imamo dobru atmosferu u ekipi, čeka nas težak meč, a ovaj meč će biti poseban za grad Tuzlu. Poznajem dobro neke njihove igrače, znamo kako se suprostaviti ovakvim ekipama i vidjet ćemo kako će to izgledati”, kaže Alispahić.

Utakmica između Tuzla Cityja i Željezničara igra se u subotu s početkom u 16:00 sati.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*