Sedam laganih načina za trošenje kalorija

Gubitak viška kilograma težak je proces mnoge ljude, zbog čega usljed smanjenja unosa kalorija i redovnog vježbanja dolazi do umora i nervoze. No, postoje načini za dodatno gubljenje kalorija, a da to i ne primjećujete.

Spremajte svoj obrok

Spremanje zdravog jela je dobar način za gubljenje kilograma jer osoba koja sprema jelo troši kalorije tokom tog procesa. Potrebno je 30 do 45 minuta za pranje namirnica, sjeckanje i kuhanje prije nego jelo bude spremno za jelo. Za to vrijeme se sagori 128 kalorija.

Plešite

Igranje videoigara je zabavno, a postoje i igre koje se baziraju na plesu. Ukoliko niste fan videoigara, onda jednostavno plešite uz omiljenu muziku 20 minuta i potrošit ćete 107 kalorija.

Čistite dom

Čišćenje pomaže da sagorijevate više kalorija nego što mislite. Ukoliko čišćenje traje 25 minuta, sagorjet ćete oko 107 kalorija. Također, uz čišćenje možete slušati muziku i pomalo plesati.

Više hodajte

Mnogi od nas provode dane sjedeći ispred kompjutera, a u tom periodu na sve zaboravljamo pa ponekad i na odlazak u toalet. Preporučuje se da stojite najmanje 40 minuta dnevno. Prošetajte, očistite svoj radni sto, otiđite po vodu. Ove aktivnosti će vam pomoći da sagorite 100 kalorija.

Idite u kupovinu

Umjesto da naručujete namirnice i druge proizvode, kupite ih sami. To će sigurno trajati duže od 30 minuta, a sagorjet ćete oko 100 kalorija.

Smijte se

Instraživanja su pokazala da smijeh sagorijeva kalorije i smanjuje stres. Pogledajte neku komediju, družite se s prijateljima i šalite se. Dvadesetominutni smijeh će “potrošiti” 100 kalorija.

Nosite korpu umjesto da vozite kolica

Kada odete u kupovinu, izaberite nošenje korpe umjesto guranja kolica. To je jedan vid vježbe, a nakon 30 minuta nošenja korpe sagorjet ćete oko 100 kalorija.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.