Sveti Nikola obradovao učenike OŠ Pasci

Decembar je mjesec praznika, a oni su već počeli u OŠ Pasci. Naime, u petak ih je simboličnim poklonima obradovao ˝Sveti Nikola˝, zaštitnik djece.

U školi je organizovana svečana priredba, koju su pripremili učenici. Kroz brojne recitacije, igrokaze i druge prigodne aktivnosti mališani su se predstavili u najboljem svjetlu i na taj način pokazali šta su sve naučili od početka školske godine. U priredbi su uživali svi prisutni, a posebno roditelji i nastavnici.

Kako bi sve bilo u duhu blagdana Svetog Nikole, zaštitnika djece, za svoj trud nagrađeni su simboličnim poklonima, koje je obezbjedio župnik Anto Stjepić.

Inače, blagdan Svetog Nikole, katolici obilježavaju 6. decembra, a mališani ga najčešće povezuju sa darovima koje dobra, poslušna djeca pronalaze u svojim čizmicama.

Učenici OŠ Pasci ovaj blagdan su obilježili kao i sve ostale blagdane koje obilježavaju vjernici različitih vjeroispovjesti na našim prostorima. Na taj način pokazuju koliko je važno njegovati kulturu različitosti među ljudima.
(JU OŠ “Pasci˝/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*