Danas oblačno sa kišom, u narednim danima susnježica i snijeg

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama sa susnježicom ili snijegom.
Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 4 do 8, na jugu do 14 stepeni.

U Bosni u ponedjeljak se očekuje oblačno sa slabom kišom ili rosuljom prijepodne. U višim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom. U većem dijelu Hercegovine se očekuje razvedravanje tokom dana. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura od 0 do 4, na jugu do 9, a najviša dnevna temperatura od 2 do 7, na jugu do 12 stepeni.

U Bosni u utorak će biti oblačno sa slabom kišom ili rosuljom u nizinama, u višim područjima slab snijeg. Tokom dana, padom temperatura i nizinama u Bosni se očekuje slab snijeg i susnježica. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, u Hercegovini jaka bura. Jutarnja temperatura od -2 do 2, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura od 1 do 4, na jugu do 10 stepeni.

U Bosni u srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme s maglom po kotlinama. U jutarnjim satima lokalno sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od -2 do 2, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura od 0 do 4, na jugu do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*