U subotu počinje 8. Tuzla Film Festival

Osmi Tuzla Film Festival će 12. oktobra u Bosanskom kulturnom centru Tuzla sa početkom u 19:30 sati svečano otvoriti filmski hit „Taxi Blues“, urnebesna komedija u režiji Miroslava Stamatova.

Festival će trajati od 12. do 19. oktobra i u osam dana publika će imati priliku da pogleda preko 90 filmova u pet kategorija: dugometražni, animirani, kratki, dokumentarni i future generation short films (FGSF).

Projekcije ovogodišnjeg Tuzla Film Festivala održavat će se u tri sale: Bosanskom kulturnom centru – svečano otvaranje i školske projekcije; Narodno pozorište – dokumentarni i dugi igrani filmovi i kino Kaleidoskop – animirani, krataki igrani i FGSF.

Organizacioni odbor festivala dodijelit će Priznanje za doprinos u razvoju filmske umjetnosti u Gradu Tuzla kao i nagradu za Životno djelo za doprinos u razvoju južnoslavenske kinematografije. .

U sklopu TFF-a održat će se i Međunarodna naučna konferencija „Film, pozorište i izdavaštvo“ kao i filmske radionice koje će voditi stručnjaci iz filmske industrije, a organizovat će se i Q&A, kao i kafe sa poznatima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*