Šuman objavio spisak rukometaša BiH za EHF sedmicu

Selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman objavio je spisak igrača na koje računa u prijateljskim mečevima u gostima kod Crne Gore u okviru EHF sedmice.Na spisku se nalaze sljedeći igrači:

Golmani: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić i Adi Ahmetašević
Lijeva krila: Alen Ovčina, Tomislav Nuić i Enes Keškić
Desna krila: Srđan Predragović i Ibrahim Haseljić
Pivoti: Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ i Elmir Građan
Lijevi bekovi: Nikoal Prce, Mirsad Terzić, Marin Vegar, Mirko Herceg, Dino Hamidović i Igor Mandić
Srednji bekovi: Ivan Karačić, Josip Perić i Saša Puljuzović
Desni bekovi: Dejan Malinović i Mateo Rodin

Vrijedi istaći da zbog poznatih problema u Rukometnom savezu BiH informaciju o imenima pozvanih igrača ne možete pronaći na zvaničnoj stranici saveza ili na službenim profilima na društvenim mrežama, što je neprihvatljivo za 2019. godinu i za selekciju koja je ostvarila historijski plasman na Evropsko prvenstvo.

Inače, reprezentativci će se okupiti 21. oktobra u Sarajevu, gdje će biti četiri dana. Potom slijedi put u Podgoricu, a protiv domaćina Crne Gore bit će odigrane dvije utakmice.

“Na spisku su 22 igrača te ćemo u dogovoru s Crnogorcima igrati jednu utakmicu u kombinovanom sastavu s igračima koji su imali manju minutažu, a druga bi bila onako kako želimo, u najjačem sastavu koji imamo. Novo okupljanje bit će 21. decembra pred Evropsko prvenstvo koje počinje 10. januara”, rekao je Šuman u jučerašnjem razgovoru za portal Klix.ba.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*