Sutra prijateljska utakmica za 100 godina Slobode – danas simbolično paljenje 100 baklji

Povodom obilježavanja stogodišnjice tuzlanske Slobode, u petak, 11. oktobra odigrat će se prijateljska utakmica protiv Građanskog sportskog kluba Dinamo iz Zagreba na gradskom stadionu Tušanj.

“Dinamo dolazi u punom sastavu te će ovo biti svečanost za 100 godina Slobode. Otvorenog srca su prihvatili da dođu i da obilježimo 100 godina nogometa. Sve ovo priprema posebna na grupa ljudi uz upravu Slobode”, istakao je Zlatko Berbić iz Agencije Colosseum, pokazavši i specijalni dres s imenima 573 nogometaša koji su igrali u Slobodi, koji je izrađen specijalno za ovu priliku.

Dinamo je trenutno na vrhu lige šampiona i drugi je u svojoj grupi, a njihov nastup je poklon gradu Tuzli.

Utakmica će se odigrati 11. oktobra od 17:30 sati. Pola sata ranije bit će upriličena svečanost obilježavanja značajne godišnjice, a u podnevnim satima navijači će se družiti skupa s igračima Slobode i Dinama na Sonom trgu u Tuzli.

Dan prije utakmice,odnosno danas, tačno u 19 sati i 19 minuta će na različitim lokacijama u gradu biti zapaljeno simboličnih 100 baklji.

“To što sada nemamo trofej nije razlog da ne pokažemo ljubav prema ovom klubu. Dat ćemo sve od sebe da ovaj događaj prođe u najboljem redu”, rekao je Ajdin Joldić u ime navijača tuzlanske Slobode.

Ulaz na utakmicu iznosi 10 KM, dok je za djecu do sedam godina besplatan, a kako su organizatori istaknuli, cilj je da sva sredstva ostanu tuzlanskom klubu.

 Predviđen je i veliki broj nagrada, a na poluvremenu će pet zlatnih navijača imati šansu da pucaju penal na proslavi stogodišnjice kluba i dobiju specijalne nagrade.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*