Apel Federalne komisije za procjenu šteta

Federalna komisija za procjenu šteta pozvala je danas sve kantonalne komisije za procjenu šteta sa područja Federacije BiH, da u što kraćem roku, a najkasnije do 15. decembra 2014. godine, dostave zbirne izvještaje o procjeni šteta na području kantona, nastalih prirodnom nesrećom u maju i augustu 2014. godine.

Ovaj apel Federalne komisije uslijedio je nakon zaključka donesenog na 142. sjednici Vlade FBiH održanoj 4. decembra 2014. kojim je zadužena da obradi sve izvještaje kantonalnih komisija dostavljene do tog datuma i po njima postupi u najkraćem roku.

U apelu se naglašava i da će tek po obradi dostavljenih zbirnih izvještaja Federalna komisija za procjenu šteta Vladi Federacije BiH moći dostaviti prijedlog za dodjelu pomoći kantonima za saniranje šteta.

Na istoj sjednici Vlada FBiH je zadužila Fond za pomoć nastradalim područjima od prirodne nepogode u Federaciji BiH i Federalnu komisiju za procjenu šteta da redovno razmjenjuju informacije o dodijeljenim sredstvima kako ne bi bilo dupliranja u dodjeli pomoći, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*