Prosinečki ima samo jednu dilemu u vezi sastava za Grke

Nogometna reprezentacija BiH svoju misiju nastavlja večeras. Nakon što su se pobjedom nad Fincima (4:1) prije tri dana vratili u igru za plasman na EP, Zmajevi večeras moraju savladati Grke u njihovom dvorištu kako bi ostali na tom kolosjeku.

Neće biti lako, iako su Heleni otpali iz svih kombinacija za odlazak na Euro 2020. Njihov selektor, bivši holandski reprezentativac John van’t Schip, izostavio je sa spiska neke iskusnije vedete kako bi zovnuo mlade lavove željne dokazivanja. Igrače za koje pretpostavlja da se neće predati bez borbe.

No, sigurno je da i našim reprezentativcima ne nedostaje motiva, trijumf nad Finskom digao je do neba moral među bh. nogometašima. Koji od njih će večeras (20.45 sati) istrčati na travnjak olimpijskog stadiona Spyros Louis u Atini od prve minute utakmice?

Otkako postoje treneri, egzistira i zlatno pravilo – pobjednička ekipa se ne mijenja. Nema sumnje da će ga sada primijeniti Robert Prosinečki, koji je protiv Finaca pronašao idealnu formulu.

Dakle, na golu će sigurno stajati Ibrahim Šehić, a ispred njega stoperski tandem Adnan Kovačević – Ermin Bičakčić. Sead Kolašinac i Zoran Kvržić, kojima je Žuti bio oduševljen prije tri dana, pokrivat će bekovske pozicije.

Ništa se, sasvim izvjesno, neće mijenjati ni u veznom redu. Miralem Pjanić, Gojko Cimirot i Elvis Sarić počinju, dakle, susret u Atini.

Amer Gojak će imati istu ulogu kao na prethodnom meču, kao i napadač Armin Hodžić.

Jedina dilema selektora BiH odnosi se na desno krilo. Dakle, ukoliko Edin Višća bude u potpunosti oporavljen od povrede koju je zadobio protiv Finske, vjerovatno će biti u početnoj postavi, a Izet Hajrović kao “joker” s klupe čekati šansu. Ukoliko, pak, ofanzivac Basaksehira ne bude spreman, uloge će se zamijeniti te će fudbaler Dinama biti taj koji će igrati od početka.

U svakom slučaju, za koje god se adute Prosinečki odluči, jedno je sigurno – napadamo od prvog sudijskog zvižduka Felixa Zwayera. Idemo po te bodove što nam u ovim kvalifikacijama “život znače”!

Vjerovatna postava BiH:

Šehić – Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac – Cimirot, Sarić, Pjanić – Višća (Hajrović), Gojak, Hodžić.

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*