Promocija knjige “Stihovi mog srca” Lejle Karić

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona „PIPOL“ obraća Vam se sa molbom za najavu promocije knjige poezije „Stihovi mog srca“ koju je napisala Lejla Karić, trinaestogodišnja djevojčica izliječena od raka.

Promocija knjige „Stihovi mog srca“ održati će se 22.10.2019.godine u Narodnom pozorištu u Tuzli, sa početkom od 18.00. sati.

Štampanje knjige poezije „Stihovi mog srca“ jedna je od aktivnosti koja se realizuje u sklopu projekta „Svjetlo nakon mRAKa“ čiji je generalni pokrovitelj Grad Tuzla. Stihovi sadržani u knjizi nastali su tokom dugotrajnog bolničkog liječenja, transplantacije matičnih ćelija u Turskoj i kućne izolacije koja je uslijedila nakon transpntacije, tokom koje je  djevojčica Lejla pisala pjesme koje su joj bile jedina okupaciona terpija tokom borbe sa rakom.  U pjesmama otkriva svoje tuge, čežnje, želje, priča o ljudima koje je susrela na tom putu, a istovremeno čak i u najtežim momentima pronalazi sitne razloge za radost i sreću, koje na duhovit način opisuje u svojim pjesmama.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*