Počela četverodnevna obuka „Upravljanje projektnim ciklusom“

Udruženje za razvoj „Nerda“ iz Tuzle, počelo je danas sa četverodnevnom obukom o temi „Upravljanje projektnim ciklusom“, odnosno za pisanje projekata po metodologiji Evropske unije.

Cilj je na što bolji način pripremiti učesnike obuke, kako da na najbolji način pripreme projekte, što bi im donijelo veću uspješnost, u apliciranju na različite programe i fondove iz Evropske unije. Prema riječima Amre Jaganjac projekt menadžera u Udruženju za razvoj „Nerda“, edukacija je dio projekta prekogranične saradnje Bosna i Hercegovine – Hrvatska „Progres“.

Ovakva obuka je već organizovana u ovoj godini, a u kontaktima sa lokalnim zajednicama, vladinim i nevladinim organizacijama, u „Nerdi“ su došli do zaključka, da postoji potreba za nastavkom edukacije.

Jedan od učesnika obuke je Amir Hadžić, profesor u Elektrotehničkoj školi iz Tuzle. Obzirom da je voditelj tima za projekte u ovoj školi, ovakva vrsta edukacije mu znači mnogo.

Interes za ovakve vrste obuke je stalan, te su u „Nerdi“ najavili da će i u narednom periodu dok god bude potrebe, nastojati da organizuju ovakve i slične edukacije.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*