Počinje 16. Međunarodni dječiji festival “Vezeni most”

Fondacija tuzlanske zajednice u saradnji sa Udruženjem građana Artsinteza dio je ovogodišnjeg 16.Međunarodnog dječijeg festivala “Vezeni most 2019”.

Vezeni most je dječiji festival koji već 16 godina promoviše dječiju književnost, pisce i stvaralaštvo, kako bismo shvatili važnost čitanja od malih nogu.

Festival se održava od 22. do 24. oktobra 2019. godine na području Tuzlanskog kantona. Dvije aktivnosti prvog dana festival (utorak 22.10.2019.) će se održati u Društvenom centru u mjesnoj zajednici Kiseljak koja je rodno mjesto Šime Ešića, najpoznatijeg živućeg dječijeg pisca na našim prostorima.

Društveni centar Kiseljak bit će mjesto održavanja aktivnosti koje je pripremilo Udruženje građana Artsinteza u saradnji sa Fondacijom tuzlanske zajednice:

-11:00 Pričaonica Bake Pričalice – umjetnička radionica Srete Vide Žuljević, doktorice pedagoških nauka – Mala crvena koka, Đumbirčić i Bakina lutka. Učešće u pričaonici imati će i učenici OŠ Kiseljak,
polaznici III razreda

-18:00 Veče Šime Ešića – 50 godina sa djecom – Pripremila: Mirjana Tahirović, UG Artsinteza sa učenicima OŠ “Kiseljak” i Muzičke škole, te piščevim prijateljima.

Prva radionica je predviđena za unaprijed određenu grupu učesnika, dok je Veče Šime Ešića otvorena za sve. Dođite u Društveni centar Kiseljak da se družimo. Posebno su dobrodošli korisnici Društvenog centra Kiseljak i mještani MZ Kiseljak, kao i svi drugi zainteresirani.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*