Edukacija mladih o očuvanju prirode je ulaganje u budućnost

Održavanjem današnje dvije radionice, Raft-eko klub „Acent“ je okončao seriju edukativnih predavanja na teme stanja okoliša, očuvanja prirode i raftingu kao načinu  aktivnog boravka u prirodi. Radionice pod nazivom “Moj odnos prema prirodi” su održane u prostorijama Agora centra u Simin Hanu.

Preko četrdeset đaka osmih razreda osnovne škole Simin Han sa velikom pažnjom i oduševljenjem pratilo  predavanja  o EU dokumentima: Ekološke zapovijesti za najmlađe i   12 pravila lijepog ponašanja u prirodi i okolini u našoj životnoj sredini.

Na samoj radionici  mladi su upoznati sa i sa koristi koje donosi aktivan boravak u prirodi, te sa  sigurnosnom rafting opremom i tehnikama raftinga.

Obzirom da Raft-eko klub „Accent“ redovno organizuje ekološke akcije u prirodi, mladi su pozvani da se uključe u ekoakcije i memorijalnu regatu „Angelina Hodžić“ na rijeci Krivaji  koja je upravo redovno posvećuje ekovolonterima.

Da podsjetimo i serija radionica i regata za volontere su dio projekta “Učimo o prirodi i družimo se na rijeci”, podržanog od strane Fondacije Tuzlanske zajednice.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*