BH Premijer liga: Sloboda i Sarajevo podijelili bodove na Tušnju

Danas su se na stadionu Tušanj u okviru 14. kola sastale ekipe tuzlanske Slobode i Sarajeva Obje ekipe su u meč ušle otvoreno. Igrala se 6. minuta kada su domaći zaprijetili golu Sarajeva nakon što je Kovačević izašao u prazno, međutim Livančić nije stigao do lopte, te je tako otklonjena opasnost za goste. Samo 5 minute nakon prvog uzbuđenja Sarajevo dolazi do pogotka preko nekadašnjeg prvotimca Tuzlaka.

Amar Rahmanović je pogodio nakon odličnog centaršuta Hodžića. Veznjak bordo tima nije želio proslaviti pogodak protiv ekipe u kojoj je ponikao. Do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:1. Drugi dio derbija na Tušnju donio je slavlje za domaće navijače. Igrala se 57. minuta kada je nakon atraktivne asistencije petom Amera Bekića, iskusni Samir Bekrić savladao golmana gostiju Kovačevića i tako izjednačio rezultat na 1:1.

Do kraja utakmice Sarajevo je na sve načine pokušavalo stići do željena tri boda, ali crveno-crni su uspijevali zaustavljati napade gostiju. Nakon ovog meča puleni Milenka Bošnjakovića zauzimaju 10. mjesto sa osvojenih 14 bodova, dok se ekipa Sarajeva nalazi na liderskoj poziciji sa osvojenih 28 bodova. Naredno 15. kolo, Tuzlaci će gostovati u Mostaru protiv ekipe Veleža, dok će izabranici Husrefa Musemića gostovati na Pecari protiv ekipe Širokog Brijega.

(Tuzlanski.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*