Džumhur protiv publike i domaćeg igrača: Bh. teniser ispao u 1. kolu ATP turnira u Parizu

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je od francuskog igrača Benoita Pairea (ATP: 23.) u prvom kolu ATP turnira u Parizu rezultatom 2:0 u setovima (7:5, 6:4). Džumhur je dobro otvorio meč i prvi gem riješio je u svoju korist bez izgubljenog poena, ali u trećem gemu Paire pravi prvi break na meču i stiže u vodstvo od 2:1. Ipak, Damir se nije predao, pa je u šestom gemu vratio break svom protivniku i poravnao na 3:3.

Džumhur je u desetom gemu pri vodstvu od 5:4 imao dvije set lopte, no Paire se izvukao i spasio taj gem, a onda je došlo do neshvatljivog pada u Damirovoj igri u 11. gemu kada mu francuski teniser bez previše muke pravi drugi break u prvom setu, stiže u vodstvo od 6:5 i zahvaljujući sigurnoj igri na svoj servis dolazi u vodstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu francuski teniser opet u trećem gemu pravi break i stiže u vodstvo od 2:1. Nakon toga oba tenisera igrala su poprilično sigurno na svoj servis, što je u tom trenutku puno više odgovaralo Paireu koji je do kraja sačuvao stečenu prednost i rezultatom 7:5, a uz veliku podršku navijača s tribina, osigurao prolazak u 2. kolo ATP turnira u Parizu.

S obzirom na to da je Benoit Paire 23. igrač na ATP listi, Damir svakako ima razoga da bude zadovoljan onim što je pružio protiv njega, a prave partije od najboljeg bh. tenisera očekujemo tek naredne godine kada ga očekujemo da se vrati među 30 najboljih igrača svijeta.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*