Pauza od sat vremena nakon samo osam minuta rada u Parlamentu FBiH

Samo osam minuta nakon početka sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH federalni zakonodavci napravili su pauzu od sat vremena. Početak sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine kasnio je nekoliko minuta, a federalni parlamentarci su samo osam minuta nakon sjedanja u zastupničke fotelje odlučili napraviti pauzu i to u trajanju od sat vremena.

Pauzu je zatražio šef Kluba zastupnika SDA Osman Ćatić i ona vjerovatno ima veze s tačkama dnevnog reda. Naime, šesta sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koja je trebala biti održana 9. oktobra 2019. godine, prolongirana je za danas zbog neslaganja koalicionih partnera u vezi s tačkama dnevnog reda.

Riječ je o sjednici na čijem dnevnom redu se nalazi iznimno važni zakoni poput Prijedloga zakona o doprinosima i Prijedloga zakona o porezu na dohodak.

Pred jednosatnu pauzu Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine verificirao je mandat novoj zastupnici u federalnom organu zakonodavne vlasti Elmi Đogić.

Krajem septembra 2019. godine javnost u BiH informisana je o tome da je zastupnik Laburističke stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirvet Beganović poginuo u nesreći na porodičnom imanju.

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine nakon toga je pristupila procesu dodjele mandata novom zastupniku u Zastupničkom dom Parlamenta FBiH s obzirom na to da je Beganoviću mandat prestao danom smrti.

Mandat zastupnika dobila je Elma Đogić, odnosno sljedeća kandidatkinja s liste Laburističke stranke.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.