Uskoro u Tuzli ˝Prvi školski mini golf turnir˝

Prvi školski mini golf turnir realizira se u okviru Gradskog prvenstva osnovnih i srednjih škola u mini golfu. Turnir u mini golfu organizira se u okviru projekta “Mini golf festival” kojeg finansijski podržava Grad Tuzla i jednim dijelom Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, a u saradnji sa Sportskim savezom grada Tuzla.

Organizacija Prvog školskog mini golf turnira bit će osnova za uspostavljanje “Školske golf lige” kao jedinstvenog sportskog događajau Bosni i Hercegovini. Turnir je namijenjen djeci i mladima, učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja grada Tuzla, koji su prošli edukaciju “Golf abeceda” kao i svim drugim školama sa područja grada Tuzla, a realizira se ucilju približavanja golfa djeci, razvoja pozitivnih životnih vrijednosti i razvijanja takmičarskog duha kod djece.

Imamo čast i priliku da grad Tuzla postane prvi grad u Bosni i Hercegovini koji ima ovakvu vrstu sportskog takmičenja za škole. Prvi školski mini golf turnir će se održati 01.11.2019. godine (petak) sa početkom u 11:00 h na terenima za mini golf –”Eko GOLF park”, Breške bb, Tuzla. (U slučaju kiše turnir će biti prolongiran za sljedeći sunčani dan o čemu ćemo Vas blagovremeno izvijestiti.)

Predsjednik GKT
Prof. dr. Asim Pandžid

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*