Derbi Sarajeva i Širokog Brijega na Koševu, Velež traži treću uzastopnu pobjedu

Derbi 15. kola Premijer lige BiH igra se na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” između FK Sarajevo i NK Široki Brijeg, a u subotu se pored pomenutog duela igraju još tri utakmice.Sarajevo je trenutno lider na tabeli i protiv Širokog Brijega tražit će isključivo tri boda kako bi zadržali vodstvo u odnosu na Željezničar, a Bordo tim nakon 14 odigranih utakmica ima 28 osvojenih bodova. S druge strane, Široki Brijeg ima znatno bolje od dolaska Tonija Karačića na klupu, u posljednjih pet utakmica ubilježili su tri pobjede i po jedan remi i poraz.

Ekipa Husrefa Musemića najbolja je domaća ekipa u dosadašnjem toku Premijer lige sa svih sedam pobjeda na Koševu, dok Široki Brijeg u gostima ima samo jednu pobjedu, četiri remija i dva poraza.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić uoči meča je rekao da će njegov tim učiniti sve da dođe do pobjede.

“Želimo odigrati utakmicu tako da nakon nje nemamo za čim žaliti, bez obzira na rezultat. Učinit ćemo sve da dođemo do pobjede. Široki Brijeg je kvalitetan, posebno u ofanzivi gdje su Ćorić, Bagarić i Jović. Oni mogu napraviti probleme”, izjavio je Musemić.

Susret u glavnom gradu BiH igra se s početkom u 17:00 sati, a preostala tri meča počinju u 13:30 sati.

Tuzla City će nakon dva uzastopna poraza dočekati Mladost iz Doboja kod Kaknja na svom terenu, a domaći će u ovom meču učiniti sve kako bi osvojili tri boda i tako se bodovno zadržali u vrhu tabele, što je trener Elvir Baljić najavio prije meča. S druge strane, Mladost će nakon pobjede protiv Zvijezde 09 pokušati doći do novih važnih bodova u borbi za opstanak.

Derbi starih rivala igra se u Mostaru gdje će se sastati Velež i Sloboda, a Rođeni nošeni pobjedama protiv Zrinjskog i Čelika pokušat će doći do novih bodova i tako se dodatno približiti gornjem dijelu tabele. S druge strane, Sloboda ima samo dva boda više od Mladosti i njima su bodovi u ovom meču također potrebni.

Zvijezda 09, ekipa koja ima samo tri boda i nalazi se na dnu tabele Premijer lige BiH, na svom će terenu dočekati Zrinjski, a ukoliko osvoje bodove u ovom susretu onda se u ovom timu imaju razloga nadati scenariju iz prošle sezone kada su sjajnom igrom u drugom dijelu sezone uspjeli sačuvati premijerligaški status.

Svi parovi u subotu:

Tuzla City – Mladost (13:30 sati)
Velež – Sloboda (13:30 sati)
Zvijezda 09 – Zrinjski (13:30 sati)
Sarajevo – Široki Brijeg (17:00 sati)

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*