“Joker” zaradio više od 900 miliona dolara na kino blagajnama širom svijeta

Film “Joker” s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi je zaradom od 900 miliona dolara u svjetskoj prodaji karata oborio još jedan rekord. Velika je to pobjeda za Warner Bros studio i DC, ali i reditelja Todda Phillipsa, naročito jer “Joker” nije tradicionalni film o superjunacima. Film “Joker”, čija je produkcija koštala skromnih 60 miliona dolara, Warner Bros studiju i njegovim partnerima (Village Roadshow i Bron Studios) donosi zaradu od 500 miliona dolara.

Ovaj mračni antijunački film R-kategorije (kategorija filmova koje mlađi od 17 godina ne smiju gledati bez pratnje roditelja) je od početka prikazivanja oborio niz rekorda kojima je pretekao čak i “Deadpoola” koji je zaradio 783 miliona dolara.

Analitičari smatraju da će “Joker” do kraja kinoprikazivanja zaraditi 950 miliona dolara ili više, piše Hollywood Reporter.

Kada je riječ o filmova o superjunacima “Joker” se trenutno nalazi na 13. mjestu, odmah ispred “Spidermana 3” koji je zaradio 895 miliona dolara. Ako gledamo samo ostarenja DC-ja onda je “Joker” na četvrtom mjesto, odmah nakon “Aquamana” koji je zaradio 1.14 milijarde dolara te filmova “The Dark Knight Rises” čija je zarada 1,08 milijardi dolara i “The Dark Knight” čija je zarada 1 milijarda dolara iz trilogije Christofera Nolana. Ovo su brojke dobjene bez uračunavanja inflacije.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*