Borac pobjedom protiv Radnika ostao u vrhu, gosti iz Bijeljine željeli napustiti meč

Nogometaši Borca upisali su pobjedu protiv Radnika u meču 15. kola Premijer lige BiH rezultatom 2:0. Prvu priliku na meču imali su igrači Borca u 10. minuti kada je Ziljkić uposlio Vranješa, a njegov udarac odlazi preko gola gostiju. Vranješ četiri minute nakon toga šutira iz slobodnog udarca, no Bilobrk je bio dobro postavljen.

Do poluvremena je Borac imao još dvije ozbiljne šanse, prvu preko Kajkuta koji u 23. minuti šutira preko gola, a drugu preko Vranješa koji u 36. minuti iz odlične situacije ne uspijeva pogoditi.

U četvrtoj minuti drugog poluvremena, tačnije u 49. minuti, Borac stiže u vodstvo nakon što je igrač Radnika Simonović postigao autogol. U 78. minuti u kaznenom prostoru Radnika je srušen Vranješ, sudija je pokazao na bijelu tačku, a igrači kluba iz Bijeljine nezadovoljni zbog takve odluke krenuli su napustiti teren.

Ipak, trener Mladen Žižović ih je odgovorio od takve ideje, a onda Vranješ s bijele tačke pogađa za 2:0 i postavlja konačan rezultat.

Borac je ovom pobjedom skočio na drugo mjesto Premijer lige BiH sa 27 osvojenih bodova, s tim da će pasti za jedno mjesto kada Željezničaru bude upisana pobjeda protiv Čelika.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*