Predložen pritvor za Nedžada Bajraktarevića zbog krađe 600 hiljada KM

Tužilaštvo BiH predložit će jednomjesečni pritvor za službenika Centralne Banke BiH Nedžada Bajraktarevića (39), koji je kao referent za gotovinske transakcije u Odjeljenju za trezorske poslove (suključar) u Centralnoj banci i trezoru, počinio otuđenje 600.000 KM, u novčanicama u apoenima od 200 KM, u tri navrata od 2012. do 2014. godine.

Po nalogu Tužiteljstva BiH provodi se opsežna istraga sa ciljem otkrivanja svih detalja vezanih za otuđenje 600.000 KM iz Centralne banke BiH.Postupajući tužitelj je naredio poduzimanje više istražnih radnji, a naređeno je poduzimanje aktivnosti da se spriječe bilo kakve zloupotrebe i nanošenje štete ovoj instituciji koja je od vitalnog značaja za državu Bosnu i Hercegovinu.

Tužitelj Tužiteljstva BiH uputit će prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana za navedenog osumnjičenog, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Nedžad Bajraktarević osumnjičen je za krivično djelo pronevjere u službi.

Tužiteljstvo BiH poduzima intenzivne aktivnosti kako bi se što brže realizirali pretresi objekata i vozila koje koristi osumnjičeni, a koji su stavljeni pod kontrolu nakon njegovog lišavanja slobode.

(RTV7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*