City slavio u Rimu za plasman u osminu finala

Nogometaši Manchester Cityja izborili su plasman u osminu finala Lige prvaka.

Engleski tim je u šestom kolu E-grupe u Rimu pobijedio Romu sa 2:0. Golove su postigli Samir Nasri u 60. i Pablo Zabaleta u 86. minuti.

Bosanskohercegovački reprezentativac u dresu Cityja Edin Džeko igrao je do 78. minute kada ga je zamijenio Stevan Jovetić, dok je Miralem Pjanić odigrao cijeli meč za Romu.

Pobjedom u Rimu Manchester City je osvojio drugo mjesto u grupi, dok je Roma takmičenje završila na trećoj poziciji.

Prvo mjesto u E-grupi ranije je osigurao Bayern, koji je u posljednjem kolu na svom terenu pobijedio CSKA s 3:0. Golove su postigli Thomas Müller (18.-penal), Sebastian Rode (84.) i Mario Götze (90.).

U derbiju F-grupe Barcelona je na Nou Campu pobijedila Paris St. Germain s 3:1. Obje ekipe ranije su osigurale plasman u osminu finala, a večerašnji duel odlučivao je o pobjedniku grupe. Barcelona je na kraju slavila i preuzela prvu poziciju, a golove za katalonski tim postigli su Lionel Messi (19.), Neymar (42.) i Luis Suarez (77.). Jedini gol za PSG postigao je Zlatan Ibrahimovic (15.).

U drugom meču u grupi Ajax je u Amsterdamu pobijedio APOEL iz Nikozije sa 4:0 i izborio treće mjesto. Strijelci su bili Lasse Schoene (45.-penal, 50.), Davy Klaassen (53.) i Arkadiusz Milik (74.).

Chelseaju se u osmini finala iz G-grupe pridružio Schalke, koji je slavio u Mariboru s 1:0 i izborio drugo mjesto. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Max Meyer u 62. minuti.

Chelsea, koji je ranije osigurao prvu poziciju, u Londonu je pobijedio Sporting sa 3:1 i tako portugalski tim izbacio iz daljeg takmičenja. Golove za “Plavce” iz Londona postigli su Cesc Fabregas (8.-penal), Andre Schürrle (16.) i John Obi Mikel (56.), a stijelac jedinog gola za Sporting bio je Jonathan Cristian Silva (50.).

Pitanje plasmana u osminu finala iz G-grupe bilo je riješeno prije posljednjeg kola, u kojem su se sastale dvije ekipe koje nastavljaju takmičenje, Porto i Šahtar. Susret je završio remijem 1:1. Gosti su poveli u 50. minuti golom Tarasa Stepanenka, a pogodak za Porto, koji je osvojio prvo mjesto u grupi, postigao je Vincent Aboubakar (87.).

U drugom mječu u grupi koji je odlučivao o trećoj poziciji Athletic Bilbao je slavio protiv BATE Borisova sa 2:0. Golove su postigli Mikel San Jose (47.) i Markel Susaeta Laskurain (88.).

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*