Mejdan domaćin: Jarčevi nastavljaju put prema tituli

U okviru 5. kola Premijer futsal lige BIH  u petak, 08.11.2019. sa početkom u 20:45 sati u SKPC Mejdan odigrat će se utakmica između FC „Salines Tuzla City“  i MNK „ Seljak“ iz Livna.

Tuzlanski Jarčevi prošle sedmice su sa rezultatom 3:0 pobijedili  HFC „ Zrinjski“ u Mostaru. Strijelci za tuzlanski klub su bili Srđan Ivanković sa dva gola i Vladimir Džombić sa jednim golom.

Utakmica sa gostima iz Livna bit će druga utakmica pred domaćom publikom.

„ Ne sumnjamo da će naša vjerna publika doći da povede naše momke do nove pobjede. Svjesni smo činjenice da naša posljednja ali i jedina domaća predstava,  nije publici donijela dugo očekivanu zadovoljstvo, sa remijem koji je Jarčeve gurnuo na drugo mjesto premijerligaške tablice ali Jarčevi su se u potpunosti iskupili u Mostaru i ovom prilikom želimo da pokažemo tuzlanskoj publici da je ono bio samo loš dan.“- poručili su tuzlanski Jarčevi i pozvali svoje navijače da ih bodre i ovaj put.

Tuzlanski klub trenutno se nalazi na drugom mjestu ljestvice Premijer fustal Lige BiH sa 10 bodova, a prvo zauzima momčad FC „Mostar SG“ iz Mostara sa 12 bodova.  Međutim, ovaj rezultat neće obeshrabriti tuzlansku ekipu da nastavi borbu za titulu prvaka BiH.                                             

RTV7/Press FC Salines Tuzla City

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*