Tuzla: Kuća se urušila zbog dotrajalosti, a ne zbog klizišta

U Bogumilskoj ulici u tuzlanskom naselju Borić, jutros oko 7 sati urušio se krov kuće, zbog dotrajalosti objekta, a ne kako je prvobitno bilo javljeno zbog klizišta. Na svu sreću niko nije povrijeđen.

Riječ je o starom objektu za koji je već bilo predviđeno rušenje. Kako smo doznali u tuzlanskoj Civilnoj zaštiti, vlasnik objekta je dobio privremeni smještaj, ali je iz nepoznatog razloga boravio u kući. Kako nam je kazao Sead Mustajbašić iz CZ Tuzla, konstrukcija kuće je dotrajala i nije održavana.

„On onakav kakav jeste ne ugrožava druge, jer ispod kuće nema drugih objekata, pa sigurnost građana nije upitna. Mi ćemo predložiti da se objekat sruši, jer vlasnik po Zakonu o građenju to mora učiniti o svom trošku, kako nebi ugrožavao prolaznike“, pojasnio je Mustajbašić.

Naša ekipa je bila na terenu, gdje smo zatekli prve komšije, a vlasnik kuće bio je kod ljekara zbog ranijih zdravstvenih problema. Obavještena je Inspekcijska služba kako bi izašla na teren i napravila zapisnik, kao i Elektordistribucija koja bi trebala isključiti struju.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*