U Tuzli sutra predstavljanje Bosansko-turskog priručnika za svakodnevnu komunikaciju

U organizaciji Centra za turski jezik i kulturu “Levent“ sutra će biti održana promocija knjige “Bosansko-turski priručnik za svakodnevnu komunikaciju/Boşnakça-Türkçe konuşma kilavuzu” čiji su autori Šejla Berberović, Nadira Žunić i Nedim Berberović.

Bosansko-turski priručnik za svakodnevnu komunikaciju sadrži rečenice koje su najčešće u upotrebi u situacijama opisanim u njemu, zbog čega je komunikacija s natalnim govornicima turskog jezika umnogome olakšana i ne iziskuje mjesece i godine rada i truda neophodnog za učenje turskog jezika.

Ovaj priručnik za svakodnevnu komunikaciju s 1.500 rečenica korisnih u svakoj situaciji i rječnikom od preko 5.000 riječi, kako navode organizatori, olakšava i turističke putešestvije i uspostavu komunikacije sa stanovnicima prostranog područja turkofona koje se ne ograničava samo na Republiku Tursku, već obuhvata i dijelove Makedonije, Kosova, Dagestana, Azerbajdžana, te skoro cjelokupnu Srednju Aziju.

-Budućim putnicima namjernicima, studentima, radnicima i trgovcima koji se namjeravaju otisnuti put Republike Turske i drugih zemalja turkofona najtoplije preporučujem korištenje ovog iznimno kvalitetno pripremljenog priručnika – napisao je Elvir Musić, profesor na Mevlana Univerzitetu u Konji, Turska.

Predstavljanje knjige bit će upriličeno u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, dok će promotori knjige biti Šefko Sulejmanović i Meša Pargan.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*