Crnogorski državljanin uhapšen sa više od 100 kilograma kokaina u Grčkoj

Crnogorski državljanin 45-godišnji Milan Tišma, koji važi za osobu blisku kriminalnoj grupi Jova Đurovića uhapšen je u Atini zbog kršenja zakona o drogama.

On je označen kao vođa kriminalne organizacije a pored njega uhapšene su još dve osobe, državljani Albanije.  

Kako je Vijestima potvrđeno iz policije, Tišma je uhapšen zajedno sa dva albanska džavljanina.

Pretresom stana, koji su koristili, grčka policija je pronašla blizu 105 kilograma kokaina i oko 800.000 eura.

Kako prenose grčki mediji, slučaj trgovine kokainom riješio je Biro za droge u saradnji s američkom agencijom DEA.

“U sklopu dobro organiziovane policijske akcije uspeli smo da uhapsimo tri stranaca uključujući i vođu organizacije. Tom su prethodne opsežne i unakrsne provere podataka i informacija, kreiranje profila i akcije policijskog nadzora koje su nas dovele do identifikacije i hapšenja počinioca. Istovremeno smo identifikovali njihovu kriminalnu aktivnost i uspeli da lociraju stan na području Agiosa Dimitriosa, gdje su članovi organizacije skladištili drogu i stan u Heliopolisu koji su koristili za podršku delovanju organizacije”, kazao je medijima general-potpukovnik Petros Jeffrey.  

On je dodao da predviđeni prihod kriminalne organizacije, od prodaje kokaina na domaćem ilegalnom tržištu, premašuje 5.000.000 eura. Portparolka policije Joana Roziokou dodala je da je iz stana u Agios Dimitrios Atika, koji je služio kao ekskluzivno skladište, oduzeli su kokain od 104 kilograma i 114,7 grama. Droga je bila smještena u 102 paketa, s raznim logotipima.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*