Oglasio se NS Federacije BiH nakon akcije “VAR”: Pružit ćemo svu pomoć nadležnim organima

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak su na području Bosanskog Šamca, Orašja i Novog Travnika, po naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli operativnu akciju kodnog naziva “VAR”.Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na pet lokacija i lišili slobode 12 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Primanje dara i drugih oblika koristi”.

Osumnjičena lica terete se za namjestanje fudbalskih utakmica Premijer lige BiH i Prve lige FBiH. Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Nakon ove akcije SIPA-e oglasio se i Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine.

“NS FBiH podržava sve aktivnosti državnih organa Bosne i Hercegovine na provedbi zakona u Bosni i Hercegovini, a svakako i kada je u pitanju odvijanje nogometnih natjecanja na svim nivoima. Iako ne raspolaže potpunim informacijama, NS FBiH će nadležnim organima BiH pružiti svaku vrstu pomoći i saradnje u rasvjetljavanju svih mogućih nepravilnosti”, saopćeno je iz NS Federacije BiH.

Dodali su i kako će NS FBiH poduzeti odgovarajuće mjere i radnje kako bi omogućio da se natjecanje u sezoni 2019/2020 nastavi i završi u sportsko-nogometnom ambijentu, te da će nakon upoznavanja sa konkretnim činjenicama, pravovremeno donijeti relevantne odluke u skladu sa važećim propisima i informirati javnost.

(RTV7/Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*