Gimnastičarkama Slobode 12 medalja na turniru u Sofiji

Proteklog  vikenda, 09. i 10.11.2019. takmičarke kluba ritmičke gimnastike ”Sloboda” Tuzla učestvovale su na međunarodnom turniru ”VIKTORIA CUP – 2019” koji se održao u Sofiji (Bugarska) i osvojile 12 medalja od kojih su: 3 zlatne,4 srebrene i 5 bronzanih.

Na turniru je učestvovalo 350 takmičarki  iz 37 klubova iz Italije, Njemačke, Belgije, Egipta, Azerbejdžana, Bugarske, Bosne i Hercegovine.

KRSG ”Slobodu” su predstavljale Nejla Muradbegović, Sara Muradbegović i Esma Huskanović, Zuhra Tufekčić, Amila Bećirović, Belma Mešić i Noemi Stjepić.

Gimnastičarke koje su osvojile medalje:

– Zuhra Tufekčić   1 zlatna, 1 srebrena i 1 bronzana medalja.

– Esma Huskanović  2 srebrene i 1 bronzana medalja.

– Nejla Muradbegović   1 zlatna i 2 srebrene medalje.

– Sara Muradbegović  1 zlatna i 1 bronzana medalja.

– Belma Mešić   1  zlatna medalja.

– Noemi Stjepić 1 bronzana medalja.

„ Ovo je četvrti turnir u novoj sezoni na kojem učestvujemo i uspješan je za naše takmičarke kao i prethodna tri. Poslije turnira u Ukrajini, Bosni i Hercegovini, Rumuniji, naše gimnastičarke i iz Bugarske donose medalje koje su osvojene u veoma jakoj konkurenciji. Čestitam mojim gimnastičarkama na osvojenim medaljama i takođe čestitam klubu ritmičke gimnastike SC Viktorija iz Sofije na odličnoj organizaciji turnira“ rekla je trenerica Svitlana Tinjić.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*