Foto: Ilustracija

Koordinacija ministara obrazovanja u FBiH o provedbi odluke Vrhovnog suda

Federalni ministar obrazovanja i znanosti Damir Mašić kazao je danas u Mostaru kako punu podršku daje Ministarstvu prosvjete znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije u provedbi odluke Vrhovnog suda Federacije BiH prema kojoj dvije škole pod jednim krovom predstavljaju etničku segregaciju učenika, te da takva praksa mora biti ukinuta.

Naime, danas je u Mostaru održana tematska sjednica Koordinacije ministara obrazovanja i znanosti u Federaciji BiH, a na kojoj se razgovaralo o uklanjanju svih oblika diskriminacije i segregacije u obrazovanju.

Ministar Mašić istaknuo je kako u provedbi presude Vrhovnog suda značajnu ulogu trebaju preuzeti općinske razine vlasti, a kao prvi korak u provedbi odluke predložen je model Gimnazije u Mostaru.

Vrhovni sud Federacije BiH nedavno je donio presudu kojom se preinačava drugostupanjsko rješenje Županijskog suda u Mostaru te istodobno potvrđuje prvostupanjska presuda Općinskog suda u Mostaru iz 2012. godine u predmetu Udruga Vaša prava BiH Sarajevo protiv Hercegovačko-neretvanske županije, odnosno Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, te osnovnih škola Stolac i Čapljina, koja jasno kaže da dvije škole pod jednim krovom predstavljaju etničku segregaciju učenika te da takva praksa mora biti ukinuta.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*