Pazite se, izdato je žuto upozorenje: Evo gdje se očekuju olujni udari u BiH

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća na području Hercegovine. Vjetar prije podne slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jačanje juga u drugoj polovini dana. Od večernjih sati i tokom noći na subotu izgledni su i olujni udari juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C.

Od večernjih sati i tokom noći na subotu izgledni su i olujni udari juga, zbog čega je na jugozapadu i sjeverozapadu zemlje izdato žuto upozorenje.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA dodatno će se poboljšati, osobito u centralnim i istočnim dijelovima zemlje. Umjerene temperature i stabilnije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Slabije izražene poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, moguće su kod meteoropata, ponajviše zbog izraženije naoblake i povremenih padavina. Opšta slika najlošija će biti u Krajini, gdje će jugo većim dijelom dana, uzrokovati probleme osjetljivim osobama.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana: 

U subotu 16.11.2019., pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini. Padavine uglavnom u jutarnjim satima i prije podne. Jutarnja temperatura od 8 do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveroistoku naše zemlje do 21 °C.

U nedjelju 17.11.2019., prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne oblačno vrijeme. Poslije podne i večernjim satima sa kišom u većini područja. Na zapadau i jugozapadu Bosne padavine mogu biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 20 °C.

U ponedjeljak 18.11.2019., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 19 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(Radio Sarajevo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*