Italija bez problema slavila 3:0 protiv BiH, “Zmajevi” šansu za EURO traže u baražu

Nogometna reprezentacija Italije savladala je u Zenici Bosnu i Hercegovinu sa 3:0 u utakmici devetog kola grupe “J” kvalifikacija za EURO 2020. Acebi je u 20. doveo goste u vodstvo, a 16 minuta kasnije bio je precizan i Insigne. Belotti je zabio u 52. za 3:0 i ubjedljivu pobjedu “Azzurra”.

Talijani su potvrdili dominaciju u grupi “J” i sada imaju impresivan skor od devet pobjeda iz devet utakmica, uz gol razliku 28:3! Za razliku od četvorostrukog svjetskog prvaka, reprezentacija Bosne i Hercegovine bilježi najgore kvalifikacije u novijoj istoriji, a šansu za plasman na EURO 2020 “Zmajevi” će tražiti u utakmicama baraža u martu naredne godine, zahvaljujući uspješnom nastupu u B Ligi nacija.

Poslije devet odigranih kola, Italija je lider s maksimalnih 27 bodova i siguran je učesnik Evropskog prvenstva naredne godine. Plasman na EURO osigurali su i Finci koji su savladali Lihtenštajn i ovjerili drugo mjesto sa 18 bodova. Slijedi Grčka s 11 bodova, Armenija i Bosna i Hercegovina su osvojili po 10, dok je posljednji Lihtenštajn s dva boda.

Kvalifikacije za zaborav BiH će zaključiti za tri dana gostovanjem kod Lihtenštajna u Vaduzu.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*