Džeko bi mogao prekinuti Rominu tradiciju staru 22 godine

Alesandro Florenci (Alessandro Florenzi) ponikao je u Romi i za rimski klub igra od 2002. godine. U prvi tim je došao devet godina kasnije, a postao je i kapiten “Vučice”. 

Međutim, trener Rome Paulo Fonseka (Fonseca) odlučio je odstraniti kapitena iz ekipe. Florenci je ove sezone pao u drugi plan, te je ugrozio i svoje mjesto u reprezentaciji Italije.

Zbog male minutaže, Florenci bi već u januaru mogao napustiti Olimpiko, a kao nova destinacija spominje se Fiorentina.

Ukoliko se to desi, dosadašnji zamjenik kapitena, Edin Džeko, postao bi kapiten Rome. Dijamant bi tako prekinuo tradiciju staru 22 godine, s obzirom da bi bio prvi kapiten “Vučice” od 1998. godine koji nije rođeni Rimljanin. 

Još od 31. oktobra 1998. godine, kada je legendarni Aldair skinuo kapitensku traku i stavio je na ruku Frančeska Totija (Francesco Totti) od tada Roma za kapitene ima samo Italijane.

Kapitensku traku Rome nosio je  Danijele De Rosi (Daniele De Rossi) te Florenci, koji je sada izbačen iz tima. 

Podsjećamo, upravo je Florenci ljetos Džeki nudio kapitensku traku pod uvjetom da ostane u Romi, no naš napadač je tada odbio poštujući tradiciju dugu više od dvije decenije.

Ovaj postupak Rome neki su osudili, tvrdeći da su u samo dvije i po godine otjerali tri kapitena koji su rođeni Rimljani. Većina smatra da ipak Džeko zaslužuje svojim karakterom da nosi kapitensku traku rimskog kluba.

(Avaz)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*