Tuka, Burić i Gajić u konkurenciji za najboljeg sportistu BiH

Atletičar Amel Tuka, rukometaš Benjamin Burić i odbojkaš Tihomir Gajić u najužoj su konkurenciji za nagradu za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2019. godini.

Stručni žiri 19. Izbora najboljeg sportiste BiH skratio je sve liste nominovanih na trećoj sjednici održanoj danas u Banjaluci u zgradi “Nezavisnih novina” koje su uz Radio-televiziju BiH organizatori ove tradicionalne manifestacije. U najužoj konkurenciji za najbolju sportistkinju su biciklistkinja Lejla Tanović, džudistkinja Larisa Cerić i košarkašica Marica Gajić.

Žiri je na zasjedanju Banjaluci analizirao i redukovao i listu u kategoriji za najbolju ekipu a u užoj konkurenciji su Odbojkaški klub Mladost iz Brčkog, muška rukometna reprezentacija BiH, i Hrvatski ženski rukometni klub Grude.

Laureat nagrade za najboljeg trenera biće neko od sljedećih trenerskih imena a to su Branislav Crnogorac (džudo), Bilal Šuman (rukomet) ili Husref Musemić (fudbal).

Posljednju sjednicu stručni žiri kojeg i ovaj put čine istaknuta sportska imena, sportski radnici i predstavnici medija a kojim predsjedava Samir Avdić, održaće 12. decembra u Sarajevu. Lista kandidata za nagradu za najperspektivniju sportistkinju takođe je skraćena a užem izboru su Dragana Domuzin (košarka), Dragana Zubac (košarka), Dora Ćosić (stoni tenis), Ana Petrović (rukomet), Đula Velagić (fudbal).

Za nagradu za najperspektivnijeg sportistu konkurišu Branko Tadić (džudo), Husein Selimović (biciklizam), Niša Tanić (odbojka), Hamza Turulja (karate) i Hamza Čajić (karate).

Nagrade će biti dodijeljene ukupno 12 kategorija a osim pomenutih tu su još nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej – sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide i nagrada publike o kojoj će odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com. Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2019. godini biće održana 12. decembra u Kongresnoj dvorani hotela “Holiday” u Sarajevu sa početkom u 20 sati uz direktan TV prenos na BHT1.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*