Iskre obilježavaju 45 godina postojanja

Tuzlanski ženski ansambl “Iskre” ove godine obilježava 45 godina rada i postojanja. Želeći da iskažu poštovanje svima onima koji su ostavili traga u stvaranju ovog jedinstvenog Ansambla po kojem je i grad Tuzla prepoznatljiv u regiji i inostranstvu, organizovat će manifestaciju u okviru koje će biti održana izložba i koncert.

Izložba fotografija pod nazivom „Retrospektiva“ Ansambla ISKRE” sa hronološkim prikazom stvaranja i višedecenijskih aktivnosti Ansambla (fotografije, rukopisi, notni zapisi, video zapisi, povelje, nagrade). Na izložbi će biti izložene fotografije, rukopisi, notni zapisi, povelje, nagrade, te će se dati osvrt na rad Ansambla gdje će članice pričati svoje priče i događaje vezane za život uz Ansambl. Izložba će biti upriličena u holu Centra za kulturu Tuzla 27. novembra, od 19,00 sati.

Izložba je uvod za svečani koncert povodom 45 godina postojanja Ansambla, koji će se održati 30. novembra od 19,00 sati u BKC-u Tuzla.

Na koncertu će, osim Iskri, učestvovati afirmisani umjetnici koji su vodili Ansambl, kao i svi oni koji su svojim radom doprinjeli da Ansambl živi i opstane.

Generalni cilj manifestacije je promovirati pozitivne drušvene i životne vrijednosti koje su nam bile potrebne za opstanak Ansambla, a to je ljubav prema horskom pjevanju, svome gradu, upornost, rezilijentnost prema svim preprekama s kojima smo se uspješno nosili i savlađivali ih svih ovih godina, a sve s ciljem bogaćenja i promoviranja kulturnog i društvenog života grada Tuzle i regije.

Organizator manifestacije obilježavanja 45.godina postojanja je Ansambl „Iskre“, umjetnički rukovodioci Ansambla dirigent prof. Damir Beganović i korepetitor prof. Jasenko Džambić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*