Tuzla City savladao Čelik, uvjerljiva pobjeda Radnika, Zvijezda 09 i Sloboda podijelili bodove

Nogometaši Tuzla Cityja pobijedili su na Tušnju u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Čelika rezultatom 1:0 te su se tako iskupili za uvjerljiv poraz iz prošlog kola od Zrinjskog. Gol odluke pao je u 31. minuti kada je Beganović precizno šutirao s distance i pogodio za radost navijača na Tušnju.

Iako je Čelik pokušavao doći do izjednačenja u nastavku meča u tom naumu nisu uspjeli pa su doživjeli osmi poraz u sezoni.

Radnik je pregazio Mladost u Doboju kod Kaknja rezultatom 4:0. Goste iz Bijeljine je prvo Bradonjić doveo u vodostvo u 17. minuti, a samo što se krenulo s centra Đurić je udvostručio prednost.

Sjajni Đurić je pred kraj prvog poluvremena postigao i treći gol za Radnik, a fantastičnu partiju zaokružio je hat-trickom kojeg je upotpunio na samom početku drugog poluvremena za konačnih 0:4.

Zvijezda 09 i Sloboda su podijelili bodove odigravši neriješeno 1:1. Predragović je doveo domaće u vodstvo u 38. minuti, a vrijedan bod gostima donio je Bekić pola sata prije kraja meča.

Rezultati:

Tuzla City – Čelik 1:0
Mladost – Radnik 0:4
Zvijezda 09 – Sloboda 1:1
Velež – Sarajevo 1:2

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*