Pobjeda Sarajeva u dramatičnom derbiju protiv Veleža

Sjajan meč odigrali su Velež i Sarajevo na stadionu Rođeni u Vrapčići, u sklopu 17. kola Premijer lige BiH. Istinski klasik domaćeg prvenstva.

Gosti su poveli već u 13. minuti, nakon početnog ispitivanja snaga. Bila je to izvrsna akcija bordo tima, koji je u pogodak pretvorio Krste Velkoski nakon odlične asistencije Mersudina Ahmetovića.

Nakon toga, Veležovi fudbaleri su krenuli otvorenijeg garda ka golu Sarajeva, što je, s druge strane, pulenima Husrefa Musemića omogućavalo da prijete iz kontranapada.

Mostarci su imali veći posjed lopte, ali u nastavku su konkretnije prilike ipak stvarali gosti. Čak su nogometaši Sarajeva dva puta pogodili prečku, jednom nakon centaršuta Šabanovića, a zatim nakon topovskog udara Tatara.

Ipak, rezultat se nije mijenjao do odmora.

Drugo poluvrijeme je donijelo nova uzbuđenja. Činilo se da je pitanje pobjednika riješeno u 59. minuti kada je Benjamin Tatar bio precizan s bijele tačke i tako udvostručio prednost bordo ekipe. Prethodno je Rahmanović fauliran u šesnaestercu.

Međutim, Velež je odbio potpisati predaju te su domaći svega tri minute kasnije smanjili na 1:2. Čivić je bio strijelac, njegov šut iz teškog ugla završio je u mreži Sarajeva dijelom i zbog loše reakcije Elvisa Džafića, koji je branio zbog činjenice da se prvi golman Vladan Kovačević povrijedio na zagrijavanju.

Uslijedio je zanimljiv nastavak utakmice, ali nijedna ekipa nije iskoristila nekoliko nevjerovatnih šansi na obje strane. Prosto je, pak, nestvarno šta je Velež propustio, kada su s gol-linije Hodžić i Dupovac otklanjali opasnost.

Sarakjevo kje pred kraj susreta ostalo i s igračem manje, nakon dva rekordno brza dva žuta kartona Šabanovića, ali vedete Feđe Dudića nisu iskoristile tu prednost, tako da je ostalo 1:2.

Sarajevo se tako, barem za kratko, vratilo na vrh premijerligaške tabele, Veležu ostaje da žali za propuštenim šansama.

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*