Sutra imenovanje novog selektora?

Imenovanje novog selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine trebalo biti održano sutra na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH (IO NSBiH) u Sarajevu, koja je zakazana za 13.00 sati.

Komisija za izbor selektora na sjednici u četvrtak, na kojoj je spisak kandidata smanjen s 11 na sedam imena, dobila je zadatak da spisak smanji na dva kandidata i dostavi njihova imena članovima Izvršnog odbora NSBiH.

Članovi Odbora će potom glasati za nasljednika Safeta Sušića, a kojeg očekuje težak zadatak da pokuša izboriti plasman na evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Reprezentacija BiH se trenutno nalazi u nezavidnoj situaciji s dva osvojena boda iz četiri odigrana susreta u grupi B kvalifikacija za EP.

Na sjednici Izvršnog odbora u četvrtak selektor nije odabran, a Komisija je dobila zadatak da obavi dodatne razgovore s preostalih sedam kandidata.

Članovi Komisije će razgovorati s Amarom Osimom, Mehmedom Baždarevićem, Farukom Hadžibegićem, Blažom Sliškovićem, Milovanom Rajevcem, Igorom Štimcom i Sergejem Barbarezom.

Sa spiska od 11 kandidata otpali su Vlatko Glavaš, Felix Magath, Dragan Okuka i Šener Bajramović.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*