Dobili smo i prvaka Azije: Poznati su svi učesnici Svjetskog klupskog prvenstva

Nakon što je sinoć Flamengo postao prvak Južne Amerike, danas smo saznali i prvaka Azije i sada su poznata sva imena na klupskom Svjetskom prvenstvu u nogometu, koje će 11. decembra početi u Kataru.Nakon pobjede na domaćem terenu rezultatom 1:0, Al-Hilal je danas i u revanšu savladao japansku Urawu i tako izborio svoje mjesto u Kataru.

Gosti su do vodstva došli u 74. minuti susreta, a strijelac je bio Al Dawsari. Konačnih 2:0 postavio je Gomis u 93. minuti susreta.

Osim Al-Hilala i Flamenga na prvenstvu svijeta nastupit će i prvak Okeanije Hienghene Sport, prvak Sjeverne i Srednje Amerike Monterrey, prvak Afrike Esperance de Tunis, prvak Evrope Liverpool i domaćin, katarski Al-Sadd.

Liverpool i Flamengo automatski su izborili plasman u polufinale. U prvom kolu igrat će Al-Sadd i Hienghene Sport, a bolji iz tog duela bit će protivnik Monterreyu u drugom kolu. Pobjednik tog duela bit će protivnik Liverpoola u polufinalu. Protivnik Flamenga u drugom polufinalu bit će bolji iz duela Al-Hilal – Esperance de Tunis.

Liverpool će svoju utakmicu igrati 18. decembra, a Flamengo dan ranije.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*